Tabor Laški rovt

Edinstven taborni prostor postavljen v osrčje Julijskih Alp.

Tabor Laški rovt

Laški Rovt je edinstven taborni prostor, postavljen v osrčje Julijskih Alp. Velik travnik, obdan z gozdovi, je od Bohinjskega jezera in centra Bohinja oddaljen le 1200 metrov. Od njiju taboreče loči le 10 minutni sprehod po urejeni gozdni poti. Taborni prostor je razdeljen v štiri terase ter opremljen s premičnimi kurišči. Ob njem teče studenec, sicer pa so v taboru zagotovljeni tudi pitna voda iz javnega vodovoda, tuši ter ustrezno število prenosnih WC-jev. Po potrebi v tabor lahko napeljemo tudi elektriko. Laški Rovt skupaj sprejme do 150 udeležencev.

Poleti v taboru pogosto hkrati tabori več manjših skupin z različnih koncev Evrope in Slovenije, kar poleti ustvari posebno vzdušje Laškem rovtu ter udeležencem ponuja zanimivo mednarodno in medkulturno doživetje.

Bližnja okolica tabora ponuja obilo možnosti za planinarjenje, plavanje, balvansko plezanje, kolesarjenje, veslanje in pisano obarvane večere ob tabornem ognju.

Natančna lokacija tabornega prostora Laški Rovt v Google Maps.
GPS koordinate prostora so: N 46°16.039, E 013°53.698.

 

 

Pošlji povpraševanje

Cena taborjenja po osebi na noč znaša 5,70 EUR. Večjim skupinam pri tem pripadajo dodatni popusti; 15 % popusta za 51. do 100. člana skupine; 30 % popusta za 101. člana skupine in več.
Cena taborjenja zajema:

  • najem prostora za taborjenje,
  • pitno vodo za kuhanje, pitje, in umivanje,
  • najem in čiščenje prenosnih (kemičnih) WC-jev (1 kabina na 10 – 15 oseb, čiščenje enkrat tedensko),
  • odvoz ločenih odpadkov.

Skupine morajo:

  • imeti svoje šotore, kuhinjsko in ostalo opremo,
  • naročiti drva za taborne ognje in kuhanje. Nabiranje kurjave v okolici ni dovoljeno, razen dračja za prižiganje ognja. Minimalna količina drv (odvisna od velikosti skupine in trajanja taborjenja) je dodana izračunu cene najema prostora. Dodatna drva je možno naročiti najmanj 14 dni pred prihodom na taborni prostor.

Za najem tabornega prostora Laški Rovt je potrebna predhodna rezervacija.