Taborni prostor Laški rovt

Edinstven taborni prostor postavljen v osrčje Julijskih Alp.

TABORNI PROSTOR LAŠKI ROVT

Laški Rovt je edinstven taborni prostor, postavljen v osrčje Julijskih Alp. Velik travnik, obdan z gozdovi, je od Bohinjskega jezera in centra Bohinja oddaljen le 1200 metrov, do tja taboreče pelje urejena gozdna pot. Laški Rovt je idealen za skupine in skupaj sprejme do 260 gostov.
Poleti v taboru pogosto hkrati tabori več manjših skupin z različnih koncev Evrope in Slovenije, kar poleti ustvari posebno taborniško vzdušje ter udeležencem ponuja zanimivo mednarodno in medkulturno doživetje.

Prehrana

Celoten taborni prostor je razdeljen na štiri različno velike dele, ki so opremljeni s premičnimi kurišči. Gostom ponujamo tudi možnost prehrane s tremi obroki dnevno (zajtrk, kosilo, večerja), pripravljenimi v sodobni in profesionalno opremljeni kuhinji v hiši Gozdna šola (na drugi lokaciji, ob Bohinjskem jezeru).

 

Infrastruktura in toaletni prostori

Ob travniku teče studenec, sicer pa so v taboru zagotovljeni tudi pitna voda iz javnega vodovoda, tuši ter ustrezno število prenosnih WC-jev. V tabor je napeljana tudi elektriko.

 

Aktivnosti

Bližnja okolica tabora ponuja obilo možnosti za planinarjenje, plavanje, balvansko plezanje, kolesarjenje, veslanje in pisano obarvane večere ob tabornem ognju. Svojim gostom ponujamo tudi vrsto samostojnih in vodenih taborniških pustolovščin.

Natančna lokacija tabornega prostora Laški Rovt v Google Maps.
GPS koordinate prostora so: N 46°16.039, E 013°53.698.

Cena taborjenja zajema:

  • najem prostora za taborjenje,
  • pitno vodo za kuhanje, pitje, in umivanje,
  • najem in čiščenje prenosnih (kemičnih) WC-jev (1 kabina na 10 – 15 oseb, čiščenje enkrat tedensko),
  • odvoz ločenih odpadkov.

Skupine morajo:

  • imeti svoje šotore, kuhinjsko in ostalo opremo,
  • naročiti drva za taborne ognje in kuhanje. Nabiranje kurjave v okolici ni dovoljeno, razen dračja za prižiganje ognja. Minimalna količina drv (odvisna od velikosti skupine in trajanja taborjenja) je dodana izračunu cene najema prostora. Dodatna drva je možno naročiti najmanj 14 dni pred prihodom na taborni prostor.

Za najem tabornega prostora Laški Rovt je potrebna predhodna rezervacija. Več informacij o cenah najdete tukaj.

Preveri zasedenost

PTSČPSN
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Na voljo
Rezervirano
Ni na voljo
CENIK

POŠLJI POVPRAŠEVANJE